29 64 80 16 xenia@kropsvenlig.dk

STRESS ER ET TABU MED EN SKJULT GEVINST

Stress bliver af mange set som et svaghedstegn. For mig er det det modsatte. Lad mig dele med dig hvorfor.

Man skal brænde for at brænde ud

Jeg kan huske jeg en gang læste overskriften “Man skal brænde for at brænde ud”. Den gjorde virkelig indtryk på mig og jeg er så enig. Jeg har nemlig igennem tiden mødt rigtig mange mennesker, der er blevet slået om kuld af stress og, hvis der er noget jeg skal sige alle disse mennesker har til fælles, så er det at de har prøvet virkelig hårdt. De har gjort sig umage og forsøgt at passe deres pligter langt ud over, hvad de faktisk kunne holde til. Fordi de er dedikerede med en stor integritet i forhold til deres arbejde. Det gør, at de ikke er villige til at levere noget, der ikke er i orden, at de går op i, hvordan deres kolleger har det og at det betyder noget, om det de bliver bedt om giver mening. 

Det er desværre langt fra alle arbejdsgivere, der ser positivt på de medarbejdere der går ned med stress. De ser nærmere en svag medarbejder, der ikke kan holde til presset og som nok også har for mange børn, eller hvad man nu kan komme på, der i hvert tilfælde ikke har noget med arbejdspladsen at gøre.

Der hersker rigtig mange myter om stress og mange af dem lever i bedste velgående på ledelsesgangene. Jeg hørte en gang en meget højt placeret leder sige, at han i hvert tilfælde aldrig ville gå ned med stress fordi han elskede sit arbejde. Men hey! Mennesker, der elsker deres arbejde kan også gå ned med stress! Stress er en biologisk reaktion på når vi har været pressede i for lang tid. Presset kan komme på mange måder. Det handler ikke bare om at have travlt eller at hade sit arbejde. Men her stopper jeg lige mig selv. For det kan jeg snakke om længe, men det er ikke pointen med dette indslag.

Tilbage til sagen: Stress er gået hen og blevet et tabu, som man ikke vil snakke om. Godt nok er der snak om det på arbejdspladserne rundt omkring, der er handlingsplaner og hvad ved jeg, men dem, der bliver ramt af stress, de har ofte slet ikke lyst til at snakke om det, hvis de overhovedet anerkender, at det er stress de har.

Det er de svage der får stress – eller er det?

Mange holder det hemmeligt fordi de er bange for at blive dømt som svage mennesker, der ikke kan klare en skid.

Og jeg forstår det godt! For jeg har desværre oplevet en del, der er blevet fyret efter de er gået ned med stress. Næste gang der skulle skæres ned sad de yderst på bænken, eller også røg de i forbindelse med deres sygemelding.

Mange er blevet fyret fra det job de har kæmpet så hårdt for, at de er blevet syge af det.

Jeg har på tæt hold oplevet en med ledelsesansvar sige til sin søster, der lige var blevet fyret efter at være gået ned med stress: “Hold da op det bliver svært for dig at få et job igen. Det der ser bare ikke godt ud op cv’et.”

Jeg tror faktisk endda det var kærligt ment. Et forsøg på at anerkende situationen, men med et meget dystert livssyn.

 

Jeg fik stress og det er jeg glad for!

Det blev så ubehageligt at være mig, at jeg uanset frygt og mangel på en plan for fremtiden måtte sige mit job op. Et job, hvor jeg var på vej ud af en sti der ikke var min.

Jeg er glad for min krop føltes så ubehagelig at være i at jeg MÅTTE handle. Det hjalp mig til at tage skridtene hen til det liv jeg lever i dag.

I dag bruger jeg det meste af min tid i min “zone of Genius”. Det er der, hvor der er flow, inspiration og lethed. Derfor er mit liv heller ikke hårdt eller udmattende. Men sjovt, dejligt og vildt spændende.

Tak stress, nu har jeg det meget bedre 🙂

Xenia Wolf

PhD og Kropsterapeut

Når stress bliver en styrke, en genfødsel

Heldigvis snakkede hende der var blevet sygemeldt også med mig om det, da hun blev ret slået ud af den udmelding. Jeg har en HELT anden oplevelse af, hvad det kan gøre ved ens liv at gå ned med stress.

Jeg oplever igen og igen mennesker med stress rejse sig som fugl Fønix i en ny og mere bæredygtig version af dem selv.

At stressen er et symptom på, at man for længe har levet et liv, hvor man har forsøgt at løse den umulige opgave, at være som man tror andre synes man skal være og skrinlagt egne drømme og behov som umulige at opnå.

Jeg har igen og igen set, hvordan symptomerne på stress kan være en fantastisk indre guide til at gå ud og skabe det liv man inderst inde drømmer om og endelig blive en autentisk version af sig selv.

Det kræver mod, men modet kommer paradoksalt nok med stresssymptomerne. Stresssymptomerne er nemlig så ubehagelige, at hver gang de dukker op, så er incitamentet til at gøre noget nyt stort, for at slippe for det gamle, velkendte ubehag.

Tilbage til historien om hende, der fik stress og blev fyret. Og Nårh ja, så var hun faktisk også på vej tilbage fra barsel da hun blev fyret. Det jeg foreslog hende var.

  1. Vær ærlig omkring din situation når du søger jobs. Fortæl, hvorfor du gik ned med stress og hvad du har lært af det. Du ønsker ikke at få en chef, der ikke kan se, at du er vokset af oplevelsen.
  2. Giv drømmene fuld gas. Tillad dig selv at gå og tænke på dit drømmejob. Put alt det du kunne ønske dig ind i drømmen og drop tanken om, om det overhovedet er muligt.
  3. Slap af, nyd livet og søg kun de jobs, der virkelig inspirerer dig. Glem historien om at det kan være svært for dig at få et job. Du skal kun bruge ét.

Kan du drømme det kan du få det

Nu var det en, der var ekseptionelt god til at give slip og tillade sig selv kun at gøre rare ting for sig selv. Stressen havde nemlig lært hende, hvad der sker, hvis hun ikke gør det.

Efter nogle måneder gik det hverken værre eller bedre end at hun blev kontaktet af en, der havde hørt om hende, og som mente hun måske var den helt unikke person de ledte efter til et projekt.

På det tidspunk havde hun brugt meget tid på at drømme om, hvad hendes nye job skulle indeholde og meget lidt tid på at slå sig selv i hovedet med, at det var en umulig drøm.

Det viste sig at det job hun fik tilbudt indeholdt så mange elementer af det hun havde gået og drømt om, uden hensyntagen til om det var muligt, at hun næsten ikke turde tro på det. Men det var sandt. Hun blev headhuntet til sit drømmejob efter barsel og en sygemelding med stress.

Jeg elsker den historie, der bekræftet, at hvis vi kan drømme det kan det skabes. For alt starter med en drøm.

Om det så er “Law of attraction” der har været på spil, det aner jeg ikke. Jeg ved ærlig talt ikke, hvordan det her univers hænger sammen og hvad der præcis gør, at nogle bare er vildt gode til at få det de drømmer om.

Men jeg ved, at jeg igen og igen oplever mennesker der rykker sig fordi de giver slip på troen om at de ikke kan, eller at de ikke fortjener det. De tillader sig selv at give drømmene plads og så sker der altså mirakler! 

 

Forløb til dem, der har været flinke og dygtige i meget lang tid. 

Har du været presset igennem længere tid er det min erfaring, at det er nødvendigt med håndtering og heling på flere niveauer for at komme tilbage til energi, overskud og balance igen.  

Udmattelsen sidder ikke bare i hovedet, men er i høj grad fysisk funderet og et signal om, at der er ubalance i dit nervesystem. Det er derfor vi ikke bare kan tale os ud af det. Den gode nyhed er, at det kan det kan bearbejdes hvis vi tager kroppen til hjælp.   

Derfor har jeg samlet det jeg ved virker i et professionelt og holistisk forløb, hvor der er fokus på det mentale såvel som det fysiske.  

Igennem forløbet lærer du at finde ro i dig selv, når verden kører rundt for dig. Du får hjælp til: 

  • At finde ro i kroppen, så du kan sove godt om natten  og slappe af på en måde, så du begynder at genopbygge din energi. 
  • Finde ud af, at det du mærker i kroppen, som gør ondt og føles farligt er signaler, der er der for at passe på dig og guide dig der hen, hvor du inderst inde drømmer om at være. 
  • Blive klogere på, hvad der giver dig energi og hvor du bruger af din energi, så du igen kan få balance og klare de ting, der er vigtige for dig.
  • Opleve, at fornemmelsen af at være dig  er skøn og behagelig. Smerter og ubehag vil aftage efterhånden som du lærer at tage gode valg for dig. 

Lyder det som noget for dig? Er du interesseret i at høre mere om forløbet og høre, om det kan være noget for dig? Så udfyld formularen nedenfor.

 Må du finde energi, glæde, overskud og balance snarest!

 

4 + 6 =

Allerede efter første behandling oplever mange af mine klienter, at de sover bedre om natten og at det er lettere at trække vejret roligt og dybt.

Xenia Wolf

PhD og Kropsterapeut

Seneste blog indlæg

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

Kom med på webinaret, hvor du bliver introduceret til: - En ny måde at se, på den måde du har det på.- En læringsrejse, hvor du bliver præsenteret for, hvordan kroppen og vores følelser har vigtige beskeder til os, som vi kan bruge til at blive raske, glade, få energi...

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

Astrid på 42 år har igennem længere tid oplevet symptomer på at hun langt fra lever det liv hun drømmer om. Som så mange andre er det imidlertid ikke det første hun tænker, da symptomerne begynder at komme rullende. Hun tænker: "Hvad er der galt med mig?", "Hvorfor er...

Lyt til din underbevidsthed for at finde din karrierevej

Lyt til din underbevidsthed for at finde din karrierevej

At forfølge en karriere er en rejse fuld af udfordringer og valg. Undervejs kan du føle dig overvældet eller usikker på, om du er på rette vej. Men har du nogensinde tænkt over, hvad din underbevidsthed prøver at fortælle dig om din karriere? Og ved du at det at lytte...

Vejen ud af angst – Et samarbejde mellem krop og sind

Vejen ud af angst – Et samarbejde mellem krop og sind

Angstbehandling: Forståelse og forebyggelse af angstanfald Angst er en tilstand, der kan virke ubegribelig for dem, der ikke har oplevet det selv. Men for dem, der har haft en angsttilstand, er der ingen tvivl om, at det kan være en helt forfærdelig oplevelse. Der er...

Da Jesper lærte at vælge med maven

Da Jesper lærte at vælge med maven

Kender du det at du skal tage en beslutning, men hele tiden bliver i tvivl? Måske ender det med du slet ikke får besluttet noget, eller at det du beslutter viste sig at være forkert? Heldigvis har du en hjælper lige ved hånden, som du måske ikke er helt opmærksom på...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?

Kontakt mig 

Inspirerende information

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få en masse god information der hjælper dig til et bedre dig!

Inspirerende information

Tillykke og velkommen til