29 64 80 16 xenia@kropsvenlig.dk

Stress og udmattelse – når kroppen sætter grænser

Bare rolig! Hvis du ikke kan lide at sige fra og passe på dig selv skal din krop nok hjælpe dig!

I starten hjælper kroppen dig ved at holde på de følelser og udbrud du ikke har lyst til slipper ud af dig. Det gør kroppen helt konkret ved at spænde op og holde fast. En proces, der kræver energi.

Det betyder, at når du har været meget flink i rigtig lang tid, så har du brugt en masse energi på at holde det af dig selv tilbage, som egentlig ikke gider det ræs du har gang i. Men du har også glemt, hvad det i første omgang var der gjorde at du spændte op.

Nu står du bare tilbage med en krop, der gradvist gør mere og mere ondt og presset indefra er til at tage og føle på.

Trykken for brystet, ømme skuldre og nakke, ondt i maven, hovedpine. Smerter der tilsammen kan få selv den stærkeste person til at tænke, at der må være noget alvorlig galt.

Som om det ikke skulle være nok, så hamrer hjertet der ud af, tankerne drøner rundt og det er umuligt at slappe af og sove godt om natten. Også selvom du ved det er det du har hårdt brug for.

Stress og udmattelse er et ubehag i kroppen man ikke kan snakke sig fra.

Nu er den onde cirkel startet. De signaler du får fra kroppen gør dig bange. Bange for at du er ved at gå i stykker og ikke længere kan klare det liv du ellers havde sat dig for at leve. Bange for at være en fiasko, der må smide håndklæddet i ringen og gå til grunde.

Din frygt gør, at du tager dig endnu mere sammen. Holder følelser tilbage og spænder mere op i kroppen. Sandsynligvis helt uden du tænker over det.

Når du først er kommet her til kan du snakke nok så længe om det der presser dig, træne dit mindset til at tænke positivt, meditere eller lægge dig på sofaen og se Netflix uden at det hjælper følelsen af ubehag.

Ubehaget og spændene sidder i kroppen. Den ubehagelige fornemmelse du har i kroppen vil skabe negative og triste tanker, der igen vil skabe flere spænd. Hvis cirklen skal brydes skal du ned og have fat i de spænd i kroppen, der i sin tid satte det hele i gang. De spænd der satte sig i kroppen da du begyndte at tage dig sammen. En måde at være i livet på du måske har “øvet dig på” helt siden du var lille.

Når du først er kommet her til kan du snakke nok så længe om det der presser dig, træne dit mindset til at tænke positivt, meditere eller lægge dig på sofaen og se Netflix uden det hjælper følelsen af ubehag.

Xenia Wolf

PhD og Kropsterapeut

Livsglæde, energi og overskud er indenfor rækkevidde!

Det er heldigvis ikke vigtigt, at du husker, hvornår det var og hvad det handlede om. Den del skal din krop nok holde styr på.

Det, det handler om er at få kontakt med de spænd og give dem lov til at slippe, ved at tillade at mærke de følelser musklerne holder på. Det arbejde kan du ikke snakke dig til. Det kræver kontakt med kroppen og hjælp til at oversættet kroppens sprog.

Når den oprindelige følelse af afmagt får lov til at blive sluppet fri kan musklen, der holdt på følelsen slippe sit spænd. Så vil musklen ikke længere sidde og genere i kroppen og være med til at skabe følelser af frygt og afmagt. Den onde cirkel er brudt og du kan begyndet at slappe af, sove godt om natten og i det hele taget lade op igen.

Herfra bliver det igen muligt at mærke glæde, overskud og balance og du vil mærke, at du igen begynder at kunne de ting der er vigtige for dig.

Lær at mærke i kroppen, hvornår du skal sige ja og nej.

Igennem arbejdet med kroppen vil du også opnå en bedre fornemmelse af, hvad der er godt og skidt for dig. Des mere fortrolig du bliver med kroppens sprog, des nemmere bliver det for dig at mærke, hvordan et “ja” og et “nej” føles i dig. Når du har lært det bliver det lettere at sætte de vigtige grænser der gør, at du kommer der hen i livet, hvor DU drømmer om. Så behøver du ikke bare følger strømmen og gå der hen, hvor du tror alle andre vil have dig hen, men kan skabe din egen vej.

At kende følelsen af ja og nej i kroppen er en virkelig god guide til at skabe et liv du stortrives i. Et liv, hvor du kan mærke hvad du vil. Samtidig giver den klare fornemmelse indeni dig også ofte styrken til at træffe selv de mere svære valg, der tjener dit højere gode. På den måde har du altid en indre guide med, der ved, hvad du skal vælge og som dermed hele tiden fører dig igennem livet på den måde der passer bedst til dig.

Få en guide til kroppens sprog.

Kunne du tænke dig at få mere overskud, glæde og balance i dit liv? Så håber jeg, jeg har overbevist dig om, at det er en god ide at få hjælp fra din krop.

Hvis du er i tvivl om, hvad det egentlig er din krop signalerer til dig kan jeg hjælpe dig med at oversætte kroppens sprog, så du kan lære at forstå din helt personlige guide (kroppen), der altid er interesseret i dit højere gode.

Forløb til dem, der har været flinke og dygtige i meget lang tid. 

Har du været presset igennem længere tid er det min erfaring, at det er nødvendigt med håndtering og heling på flere niveauer for at komme tilbage til energi, overskud og balance igen.  

Udmattelsen sidder ikke bare i hovedet, men er i høj grad fysisk funderet og et signal om, at der er ubalance i dit nervesystem. Det er derfor vi ikke bare kan tale os ud af det. Den gode nyhed er, at det kan det kan bearbejdes hvis vi tager kroppen til hjælp.   

Derfor har jeg samlet det jeg ved virker i et professionelt og holistisk forløb, hvor der er fokus på det mentale såvel som det fysiske.  

Igennem forløbet lærer du at finde ro i dig selv, når verden kører rundt for dig. Du får hjælp til: 

  • At finde ro i kroppen, så du kan sove godt om natten  og slappe af på en måde, så du begynder at genopbygge din energi. 
  • Finde ud af, at det du mærker i kroppen, som gør ondt og føles farligt er signaler, der er der for at passe på dig og guide dig der hen, hvor du inderst inde drømmer om at være. 
  • Blive klogere på, hvad der giver dig energi og hvor du bruger af din energi, så du igen kan få balance og klare de ting, der er vigtige for dig.
  • Opleve, at fornemmelsen af at være dig  er skøn og behagelig. Smerter og ubehag vil aftage efterhånden som du lærer at tage gode valg for dig. 

Lyder det som noget for dig? Er du interesseret i at høre mere om forløbet og høre, om det kan være noget for dig? Så udfyld formularen nedenfor.

 Må du finde energi, glæde, overskud og balance snarest!

 

11 + 15 =

Allerede efter første behandling oplever mange af mine klienter, at de sover bedre om natten og at det er lettere at trække vejret roligt og dybt.

Xenia Wolf

PhD og Kropsterapeut

Seneste blog indlæg

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

Kom med på webinaret, hvor du bliver introduceret til: - En ny måde at se, på den måde du har det på.- En læringsrejse, hvor du bliver præsenteret for, hvordan kroppen og vores følelser har vigtige beskeder til os, som vi kan bruge til at blive raske, glade, få energi...

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

Astrid på 42 år har igennem længere tid oplevet symptomer på at hun langt fra lever det liv hun drømmer om. Som så mange andre er det imidlertid ikke det første hun tænker, da symptomerne begynder at komme rullende. Hun tænker: "Hvad er der galt med mig?", "Hvorfor er...

Lyt til din underbevidsthed for at finde din karrierevej

Lyt til din underbevidsthed for at finde din karrierevej

At forfølge en karriere er en rejse fuld af udfordringer og valg. Undervejs kan du føle dig overvældet eller usikker på, om du er på rette vej. Men har du nogensinde tænkt over, hvad din underbevidsthed prøver at fortælle dig om din karriere? Og ved du at det at lytte...

Vejen ud af angst – Et samarbejde mellem krop og sind

Vejen ud af angst – Et samarbejde mellem krop og sind

Angstbehandling: Forståelse og forebyggelse af angstanfald Angst er en tilstand, der kan virke ubegribelig for dem, der ikke har oplevet det selv. Men for dem, der har haft en angsttilstand, er der ingen tvivl om, at det kan være en helt forfærdelig oplevelse. Der er...

Da Jesper lærte at vælge med maven

Da Jesper lærte at vælge med maven

Kender du det at du skal tage en beslutning, men hele tiden bliver i tvivl? Måske ender det med du slet ikke får besluttet noget, eller at det du beslutter viste sig at være forkert? Heldigvis har du en hjælper lige ved hånden, som du måske ikke er helt opmærksom på...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?

Kontakt mig 

Inspirerende information

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få en masse god information der hjælper dig til et bedre dig!

Inspirerende information

Tillykke og velkommen til