HVOR BLEV ENERGIEN OG LIVSGLÆDEN AF?

Hvor blev energien og livsglæden af?

Når stress eller depression skygger for livet

 

Går du og undrer dig over, hvor den glade tilpasse version af dig selv er blevet af? Hvordan du lige endte i et hamsterhjul du ikke kan komme ud af? Du skynder dig og tager dig sammen i et væk og alligevel er mængden af ting der skal og bør gøres uendelig. Du er dødtræt og begynder måske også at have ondt forskellige steder i kroppen. Smerter, der kan gøre dig bange for, hvad der mon er galt med dig. Lyder det bekendt?

 

Du ved det godt, der er rigtig mange mennesker, der har det som dig, det er tiden, det er samfundet osv. osv. Men betyder det så at du bare må finde dig i at have det sådan? 

 

Ikke hvis du spørger mig. Jeg har i min praksis mødt rigtig mange mennesker med stress, angst eller uro og set dem komme ud på den anden side som hele mennesker med mod på livet. Kuren hedder Netflix, søvn…..  

der igen kan fungere i hverdagen arbejder med at guide mennesker om på den anden side af stress. Og selvom du ikke kan se en udvej, så tro mig! Der findes mindst én! 

 

“Din krop indeholder mere visdom end din dybeste filosofi”

Nietsczhe

 

Det at have det godt ligger slet ikke så langt væk som det kan føles som lige der hvor du står lige nu og selvom du kan føle du er faret helt vild, så kender din krop vejen ud. De fleste af os behøver blot den rigtige hjælp for at lære at mærke, hvor mulighederne er. 

 

Glæde og livslyst kan mærkes igen efter perioder med stress og depressive tanker ved at hjælpe dem med igen at turde mærke alt det der foregår i kroppen og rumme det fremfor at dømme det som forkert. Vores krop er fra naturens side tilpasset igennem millioner af år til at guide os igennem livet og sørge for vores overlevels. 

 

Vi mennesker er udstyret med et genialt nervesystem, der hjælper os igennem livet. Det hjælper os med at overleve når vi er udsat for akut fare ved at reagere hurtigere end vi anede vi kunne. Det hjælper os også helt automatisk med at slappe af  og genopbygge energi når faren er ovre, hvis det altså får lov. Og det er her det bliver interessant for mig; For at vi kan regenerere efter en periode, hvor vi har følt os pressede, kræver det at vi lytter til kroppens signaler. 

 

Det lyder måske nemt nok, og det er det også for dem, der igennem deres liv har lyttet til kroppen. Har du imidlertid overhørt signalerne igennem lang tid, fx fordi du har været stålsat på at opnå dine mentale mål, eller fordi du igennem din opvækst har fået indkodet, at det du mærker ikke er rigtigt/vigtigt, men at det er vigtigere at gøre det dem omkring dig siger er rigtigt, kan det være meget svært at mærke og forstå de signaler i kroppen, der fra naturens side er skabt til at få dig på ret køl igen. 

 

Når vi ikke forstår signalerne og dermed ikke gør det der er brug for, for at genetablere energi og overskud, opstår der med tiden smerter i kroppen og tanker og følelser bliver triste og opgivende. Står det på igennem meget lang tid kan det udvikle sig til apati og magtesløshed.

 

At have det godt indebærer at vi kan stå ved alle de følelser vi mærker i os selv. Både dem vi omtaler som gode så som glæde og taknemmelighed, men også dem der bliver set som mere negative som vrede og sorg. Alle følelserne ligger i samme “kasse” så hvis vi blokerer for at mærke nogle af dem blokerer vi med tiden for dem alle og det hele bliver gråt og trist. Det er ikke altid let selv at se, om man blokerer for nogle følelser. Mange af os har fx lært at det at være vred er en dårlig følelse og har derfor lært at “kvæle” følelsen længe inden den kommer til udtryk (se video om emnet her: https://kropsvenlig.dk/et-barns-foelelser-i-en-voksen-krop/). 

 

For at kunne undertrykke følelsen kræver det energi i kroppen i form af muskler der skal spænde for at tilbageholde den impulsive reaktion. Derfor kan en undertrykkelse af følelser igennem livet føre til endog store fysiske smerter.

 

Din krop bliver med tiden sammensat af spændinger, der hjælper dig med at være den version af dig selv, som du har fundt plads til igennem livet. 

 

Disse spænd i kroppen bliver bestemmende for, hvilke følelser du får lov til at mærke, og hvilke følelser, der med det samme bliver fanget i kroppens edderkoppespind og dermed aldrig eller stærkt forsinket når din bevidsthed. 

 

Det er her min ekspertise som kropsterapeut kommer ind. Jeg kan aflæse på dine reaktioner, hvor i kroppen du holder tilbage og hvor du kan hente mere energi, hvis du får hjælp til at sætte dig selv fri fysisk og mentalt. Din krop er en evig kilde til energi, glæde og overskud. 

 

Seneste blog indlæg

KROPSTERAPI – EN ANDERLEDES LIVSFORSIKRING

KROPSTERAPI – EN ANDERLEDES LIVSFORSIKRING

Kropsterapi hjælper mig til at passe på mig selv I går var jeg selv på briksen. Det er jeg jævnligt. Helst minimum en gang om måneden. At få behandling selv er vigtig for mig af flere grunde. Dels minder behandlingen mig om, hvad det er jeg hver dag står og giver mine...

TRE ÅR MED KRONISK HOVEDPINE SLUT HELT UDEN MEDICIN

TRE ÅR MED KRONISK HOVEDPINE SLUT HELT UDEN MEDICIN

Sofia på 18 år har lidt af voldsomme hovedpiner siden hun som 15 årig fik en slem hjernerystelse. Adskillige besøg hos lægen og det gængse behandlingssystem havde efterladt Sofia opgivende overfor at gøre noget ved hovedpinen. Da jeg fik hende mellem mine hænder kunne jeg mærke, at hele hendes krop var spændt op i et forsøg på at beskytte hende mod smerten og vi begyndte at arbejde på at få kroppen til at slappe af. Efter 5 behandlinger udtalte Sofia overrasket: “Jeg troede jeg skulle have det dårligt resten af mit liv og nu kan jeg bare mærke jeg har fået mig selv tilbage”. Hun led ikke længere af stærke hovedpiner.

GØR DET ONDT? – I HOVEDET, SKULDRENE, RYGGEN, LIVET?

GØR DET ONDT? – I HOVEDET, SKULDRENE, RYGGEN, LIVET?

Når stress og depression skygger for livet  Går du og undrer dig over, hvor den glade, tilpasse version af dig selv er blevet af? Hvordan du lige endte i et hamsterhjul du ikke kan komme ud af? Du skynder dig og tager dig sammen i et væk og alligevel er mængden af...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?

Kontakt mig 

Inspirerende information

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få en masse god information der hjælper dig til et bedre dig!

Inspirerende information

Tillykke og velkommen til