HVOR BLEV ENERGIEN OG LIVSGLÆDEN AF?

Når stress eller depression skygger for livet

Går du og undrer dig over, hvor den glade tilpasse version af dig selv er blevet af? Hvordan du lige endte i et hamsterhjul du ikke kan komme ud af? Du skynder dig og tager dig sammen i et væk og alligevel er mængden af ting der skal og bør gøres uendelig. Du er dødtræt og begynder måske også at have ondt forskellige steder i kroppen. Smerter, der kan gøre dig bange for, hvad der mon er galt med dig. Lyder det bekendt?

Du ved det godt, der er rigtig mange mennesker, der har det som dig. Det er tiden, det er samfundet osv. osv. Men betyder det så at du bare må finde dig i at have det sådan? 

Ikke hvis du spørger mig. Jeg har i min praksis mødt rigtig mange mennesker med stress, angst eller uro og set dem komme ud på den anden side som hele mennesker med mod på livet. Jeg arbejder med at guide mennesker om på den anden side af stress. Det kommer de ved at lære at mærke dem selv på en ny måde. Og selvom du ikke kan se en udvej, så tro mig! Der findes mindst én!

Du er ikke forkert, du mærker bare en grænse

Det at have det godt ligger slet ikke så langt væk som det kan føles som lige der hvor du står lige nu. Og selvom du kan føle du er faret helt vild, så kender din krop vejen ud. De fleste af os behøver blot den rigtige hjælp for at lære at mærke, hvor mulighederne er. 

Glæde og livslyst kan mærkes igen efter perioder med stress og depressive tanker, hvis du får hjælp til igen at turde mærke alt det der foregår i kroppen og rumme det fremfor at dømme det som forkert. Vores krop er fra naturens side tilpasset igennem millioner af år til at guide os igennem livet og sørge for vores overlevelse. 

Kroppen er genial!

Vi mennesker er udstyret med et genialt nervesystem, der hjælper os igennem livet. Det hjælper os med at overleve når vi er udsat for akut fare ved at reagere hurtigere end vi anede vi kunne. Det hjælper os også helt automatisk med at slappe af  og genopbygge energi når faren er ovre, hvis det altså får lov. Og det er her det bliver interessant for mig; For at vi kan regenerere efter en periode, hvor vi har følt os pressede, kræver det at vi lytter til kroppens signaler.

Det lyder måske nemt nok, og det er det også for dem, der igennem deres liv har lyttet til kroppen. Har du imidlertid overhørt signalerne igennem lang tid kan det være meget svært at mærke og forstå de signaler i kroppen, der fra naturens side er skabt til at få dig på ret køl igen. Det kan være du har været stålsat på at opnå dine mentale mål, eller at du igennem din opvækst har fået indkodet, at det du mærker ikke er rigtigt/vigtigt men at det er vigtigere at gøre det dem omkring dig siger er rigtigt, 

 

At have det godt indebærer at vi kan stå ved vores følelser

Forstår vi ikke signalerne har vi heller ikke muligheden for, at gøre det der er brug for, for at genetablere energi og overskud. Vi bliver mere og mere pressede og med tiden opstår der smerter i kroppen og tanker og følelser bliver triste og opgivende. Står det på igennem meget lang tid kan det udvikle sig til apati og magtesløshed.

At have det godt indebærer at vi kan stå ved alle de følelser vi mærker i os selv. Både dem vi omtaler som gode så som glæde og taknemmelighed, men også dem der bliver set som mere negative, som vrede og sorg. Alle følelserne ligger i samme “kasse”, så hvis vi blokerer for at mærke nogle af dem blokerer vi med tiden for dem alle og det hele bliver gråt og trist. Det er ikke altid let selv at se, om man blokerer for nogle følelser. Mange af os har fx lært at det at være vred er en dårlig følelse og har derfor lært at “kvæle” følelsen længe inden den kommer til udtryk (se video om emnet her).

Hvilke følelser må du have?

For at kunne undertrykke følelsen kræver det energi i kroppen i form af muskler der skal spænde for at tilbageholde den impulsive reaktion. Derfor kan en undertrykkelse af følelser igennem livet føre til endog store fysiske smerter.

Disse spænd i kroppen bliver bestemmende for, hvilke følelser du får lov til at mærke, og hvilke følelser, der med det samme bliver fanget i kroppens edderkoppespind og dermed aldrig eller stærkt forsinket når din bevidsthed. 

 

Der er hjælp at hente

Det er her min ekspertise som kropsterapeut kommer ind. Jeg kan aflæse på dine reaktioner, hvor i kroppen du holder tilbage og hvor du kan hente mere energi, hvis du får hjælp til at sætte dig selv fri fysisk og mentalt. Din krop er en evig kilde til energi, glæde og overskud. Kunne du tænke dig at mærke det?

Din krop indeholder mere visdom end din dybeste filosofi

Nietsczhe

Din krop bliver med tiden sammensat af spændinger, der hjælper dig med at være den version af dig selv, som du har fundet plads til igennem livet.

 

Ønsker du dig mere frihed til at være dig?

Plads til at være i livet på den måde DU ønsker?

Så kan jeg anbefale dig at lære at forstå din krop bedre.

Xenia Wolf

Forløb til dem, der har været flinke og dygtige i meget lang tid. 

Har du været presset igennem længere tid er det min erfaring, at det er nødvendigt med håndtering og heling på flere niveauer for at komme tilbage til energi, overskud og balance igen.  

Udmattelsen sidder ikke bare i hovedet, men er i høj grad fysisk funderet og et signal om, at der er ubalance i dit nervesystem. Det er derfor vi ikke bare kan tale os ud af det. Den gode nyhed er, at det kan det kan bearbejdes hvis vi tager kroppen til hjælp.   

Derfor har jeg samlet det jeg ved virker i et professionelt og holistisk forløb, hvor der er fokus på det mentale såvel som det fysiske.  

Igennem forløbet lærer du at finde ro i dig selv, når verden kører rundt for dig. Du får hjælp til: 

  • At finde ro i kroppen, så du kan sove godt om natten  og slappe af på en måde, så du begynder at genopbygge din energi. 
  • Finde ud af, at det du mærker i kroppen, som gør ondt og føles farligt er signaler, der er der for at passe på dig og guide dig der hen, hvor du inderst inde drømmer om at være. 
  • Blive klogere på, hvad der giver dig energi og hvor du bruger af din energi, så du igen kan få balance og klare de ting, der er vigtige for dig.
  • Opleve, at fornemmelsen af at være dig  er skøn og behagelig. Smerter og ubehag vil aftage efterhånden som du lærer at tage gode valg for dig. 

Lyder det som noget for dig? Er du interesseret i at høre mere om forløbet og høre, om det kan være noget for dig? Så udfyld formularen nedenfor.

 Må du finde energi, glæde, overskud og balance snarest!

 

13 + 12 =

Allerede efter første behandling oplever mange af mine klienter, at de sover bedre om natten og at det er lettere at trække vejret roligt og dybt.

Xenia Wolf

PhD og Kropsterapeut

Seneste blog indlæg

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

Kom med på webinaret, hvor du bliver introduceret til: - En ny måde at se, på den måde du har det på.- En læringsrejse, hvor du bliver præsenteret for, hvordan kroppen og vores følelser har vigtige beskeder til os, som vi kan bruge til at blive raske, glade, få energi...

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

Astrid på 42 år har igennem længere tid oplevet symptomer på at hun langt fra lever det liv hun drømmer om. Som så mange andre er det imidlertid ikke det første hun tænker, da symptomerne begynder at komme rullende. Hun tænker: "Hvad er der galt med mig?", "Hvorfor er...

TRÆK VEJRET UD AF STRESS OG UDMATTELSE

Når vi er pressede og stressede påvirker det vores åndedræt. Vi lukker af i vejrtrækningen og “klarer os” med en overfladisk vejrtrækning. Ved at åbne fysisk op for åndedrættet kan vores krop igen lade op og komme tilbage til ro, energi og overskud.

STRESS ER ET TABU MED EN SKJULT GEVINST

STRESS ER ET TABU MED EN SKJULT GEVINST

På ledelsesgangene bliver der ofte set ned på mennesker, der går ned med stress. Det er en skam. Dem der bliver ramt af stress er ofte dedikerede medarbejdere med høj integritet, der har mistet fornemmelsen af mening med det de laver. De er pinlige over at mærke grænserne og prøver ofte at skjule det. Heldigvis kan stress bane vejen for et liv der på sigt er meget federe end det, der udløste stressen. Læs med og hør, hvorfor.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?

Kontakt mig 

Inspirerende information

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få en masse god information der hjælper dig til et bedre dig!

Inspirerende information

Tillykke og velkommen til