29 64 80 16 xenia@kropsvenlig.dk

EFTER 50 ÅR MED HYPPIG, INTENS MIGRÆNE SKETE DER NOGET

Det her er en af de historier om migræne jeg selv har svært ved at fatte.

Jeg har svært ved at fatte den af to grunde.

Den ene er, at det virker som et mirakkel, når en, der har kæmpet med intens migræne flere gange om måneden igennem hele sit liv, kun får migræne én gang i løbet af 5 måneder. Migrænen kom, da behandlingsforløbet var blevet afbrudt i 2 måneder pga Corona-nedlukningen. Normalt ville hun i en periode på 5 måneder have haft 10 migræneanfald eller mere.

Den anden grund er, at det skulle tage så lang tid, at finde hen til det, der skulle til.

 

Når migrænen raser

Pia er 60 år gammel og har lidt af migræne siden hun var barn. Da hun var 12 år fik hun konstateret migræne af lægerne, men havde inden da haft volsomme hovedpiner i mange år.

Da hun kom til mig beskrev hun, at der som regel maks gik 14 dage imellem hendes migræneanfald, at de kom hver gang vejret skiftede og i mange andre situationer som når hormonerne i kroppen ændrede sig. Nogle gange varede et anfald en hel måned. EN HEL MÅNED! Med stærk hovedpine og opkastninger. Det er svært for mig at forstå, hvordan et menneske stadig kan stå og smile, med sådan en smerte at bære rundt på, men det gør hun.

Da Pia som barn fik konstateret migræne var den første hjælp, der blev sat ind, høje doser af smertestillende medicin. Medicin som i længden er virkelig hårdt for kroppen. Pia fortæller, hvordan hun som barn kunne være helt væk i en rus af morfin, fordi det var det eneste der kunne stilles op mod hendes voldsomme hovedpiner. På trods af meget høje doser kunne den smerterstillende medicin desværre langt fra altid tage smerterne.

Igennem livet har Pia gjort alt, hvad der stod i hendes magt for at finde en løsning på hendes smertehelvede. Da læger og medicin ikke kunne hjælpe hende begyndte hun at søge alternative veje og har prøvet alt fra akupunktur til klog mand og pendulering i håbet om at noget ville hjælpe hende. Hun har enkelte gange oplevet lettelser i symptomerne, men har aldrig oplevet, at noget kunne stoppe anfaldene i længere tid.

Pia fortæller, hvordan hun som barn kunne være helt væk i en rus af morfin, fordi det var det eneste der kunne stilles op mod hendes voldsomme hovedpiner

Xenia Wolf

PhD

Der begyndte at ske noget med migrænen allerede efter første behandling

Pia kontaktede mig, fordi hun havde læst at jeg havde hjulpet en pige, der havde lidt af hovedpine i tre år efter en hjernerystelse. Hun fortalte mig i telefonen, at hun havde prøvet ALT, men at hun var villig til at prøve mine behandlinger også, hvis jeg mente jeg kunne hjælpe hende.

Jeg lover af princip aldrig mine klienter at jeg kan hjælpe dem, men fortalte Pia at hun kunne komme forbi til en behandling og så mærke efter, om hun syntes det gav mening at forstætte. Jeg fortalte, at jeg havde hjulpet andre af med deres hovedpine og migræne før, så der var en rimelig chance ville jeg mene. Desuden ved jeg, at det arbejde jeg laver med kroppen påvirker nervesystemet og kan hjælpe et nervesystem der er ude af balance tilbage i balance igen. Når nervesystemet kommer i balance påvirker det vores helbred og velbefindende direkte.

Efer den første behandling fortæller Pia, at hun havde ondt i hovedet da hun gik der fra. Ikke migræne, men ondt i hovedet, fordi jeg havde arbejdet så intenst med hendes spænd i kroppen. Hovedpinen aftog heldigvis hurtigt og blev afløst af en fornemmelse af at have fået en længere og mere fri nakke. Da hun igen kom til behandling en uge senere fortalte hun mig glad, at hun ikke havde haft migræne siden sidst.

Vi fortsatte arbejdet med at løsne op i kroppen og hun mærkede, hvordan hun blev bedre og bedre til at slappe af og give slip på spændingerne. En sidegevinst ved arbejdet med kroppen var, at hun også blev mere opmærksom på fornemmelsen af, hvornår hendes grænse var nået i dagligdagen og derfor fik lettere ved at tage pauser når hun havde brug for det. Alt sammen noget der hjælper med til at holde migrænen fra døren.

Migrænen slipper sit tag

I starten blev Pia behandlet med kort interval imellem behandlingerne, men da hun ikke havde haft migræne i en hel måned, på trods af adskillige skift i vejret, der normalt ville udløse anfald, dristede vi os til at lade en måned gå mellem behandlingerne.

Da Pia kom igen efter en måned havde hun stadig ikke haft migræne.

I dag, 5 måneder efter Pia startede til behandling hos mig har hun haft ét migræne anfald. Det kom i påsken, hvor  hun ikke havde været til behandling i 2 måneder pga Corona-nedlukningen. Normalt ville hun i en periode på 5 måneder have haft 10 migræneanfald eller mere.

Det virker! – også mod migræne

Jeg er selv helt blæst bagover af den effekt behandlingen har haft på Pias livslange migræne og forskeren i mig er virkelig nysgerrig efter at vide, præcis, hvad det er der gør, at behandlingerne virker så godt imod smerter.  Pia er en ud af mange, som jeg har haft held til at hjælpe af med smerter igennem disse behandlinger. Jeg ved det har noget med nervesystemet at gøre og uden at blive alt for nørdet, så mener jeg det er fordi behandlingen påvirker og afbalancerer vagusnerven.

Der er imidlertid mange ting vi endnu ikke ved i denne verden. Fx ved man heller ikke præcis hvorfor narkose virker som det gør, men vi er ikke i tvivl om, at det virker. På samme måde har jeg det med de behandlinger jeg giver imod smerter.

Jeg ved ikke, hvad mekanismen bag det er, men jeg ved det virker!

Det virker så godt at jeg ikke forstår, hvorfor det ikke er mere udbredt at bruge denne behandlingsform uden bivirkninger til mennesker med stærke smerter. Min tro er, at det skyldes, at mange faktisk ikke ved, at der findes en behandlingsform, der virker så effektivt mod smerter og derfor deler jeg historier som denne.

Jeg er overbevist om, sammenhængen imellem fysiske spændinger,, smerter og tankemønstre er en stor del af hemmeligheden bag, hvorfor kropsterapi er så effektivt mod det man ellers vil kalde kroniske smerter

Xenia Wolf

PhD

Hvad med dig?

Mærker du stærke smerter, som du måske har “lært at leve med”? Eller er du ved at gå ud af dit gode skind pga smerter?

Har du overvejet at få hjælp af en dygtig kropsterapeut med forstand på, hvordan arbejdet med nervesystemet via din krop kan afhjælpe smerterne?

Mit mål er at udbrede kendskabet til, hvad den kropsterapi jeg har lært hos ManuVision kan udrette og at så mange som muligt bliver klar over, at den form for hjælp findes.

Jeg kombinerer det jeg har lært hos ManuVision med en nok ret nørdet viden om nervesystemet og oplever som sagt, at det er en virkelig effektiv cocktail mod smerter i mange afskygninger.

Jeg har mange dygtige kolleger spredt rundt om i landet, så uanset, hvor du bor er jeg sikker på der findes en ManuVision behandler et sted i nærheden. Er du i tvivl om de kan hjælpe dig, så ring eller skriv til dem og spørg, om de har erfaring med det du kommer med.

Jeg behandler i København og i Frederikssund.

Er du blevet nysgerrig på, om en behandling hos mig kan hjælpe dig? Så kan du:

– Booke en tid her.

– Skrive en mail til xenia@kropsvenlig.dk, med spørgsmål.

Jeg bliver altid glad for at høre fra dig 🙂

Med ønsket om det bedste,

Xenia Wolf, PhD

Seneste blog indlæg

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

GRATIS FOREDRAG: SLIP FRI AF STRESS, ANGST OG URO

Kom med på webinaret, hvor du bliver introduceret til: - En ny måde at se, på den måde du har det på.- En læringsrejse, hvor du bliver præsenteret for, hvordan kroppen og vores følelser har vigtige beskeder til os, som vi kan bruge til at blive raske, glade, få energi...

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

HVORDAN JEG ER I VERDEN SOM MIG – IKKE MERE STRESS

Astrid på 42 år har igennem længere tid oplevet symptomer på at hun langt fra lever det liv hun drømmer om. Som så mange andre er det imidlertid ikke det første hun tænker, da symptomerne begynder at komme rullende. Hun tænker: "Hvad er der galt med mig?", "Hvorfor er...

Lyt til din underbevidsthed for at finde din karrierevej

Lyt til din underbevidsthed for at finde din karrierevej

At forfølge en karriere er en rejse fuld af udfordringer og valg. Undervejs kan du føle dig overvældet eller usikker på, om du er på rette vej. Men har du nogensinde tænkt over, hvad din underbevidsthed prøver at fortælle dig om din karriere? Og ved du at det at lytte...

Vejen ud af angst – Et samarbejde mellem krop og sind

Vejen ud af angst – Et samarbejde mellem krop og sind

Angstbehandling: Forståelse og forebyggelse af angstanfald Angst er en tilstand, der kan virke ubegribelig for dem, der ikke har oplevet det selv. Men for dem, der har haft en angsttilstand, er der ingen tvivl om, at det kan være en helt forfærdelig oplevelse. Der er...

Da Jesper lærte at vælge med maven

Da Jesper lærte at vælge med maven

Kender du det at du skal tage en beslutning, men hele tiden bliver i tvivl? Måske ender det med du slet ikke får besluttet noget, eller at det du beslutter viste sig at være forkert? Heldigvis har du en hjælper lige ved hånden, som du måske ikke er helt opmærksom på...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?

Kontakt mig 

Inspirerende information

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få en masse god information der hjælper dig til et bedre dig!

Inspirerende information

Tillykke og velkommen til